2022. augusztus 8., hétfő

Jártunk a búcsúban


A pénteki napot választottuk arra, hogy a helyi megyei (county) fair-t megnézzük magunknak - mint kiderült, elég jó választás volt, mert szerdán és csütörtökön állitólag rengetegen voltak, pénteken pedig épp gyereknap volt, és a gyerekeknek ingyenesen lehetett bemenni.

Ez kábé olyan, mint a mi búcsúink, csak nagyban. Egy óriási lebetonozott terület dugig tele kajáldákkal, szuvenirshopokkal és persze ride-okkal. Egészen nosztalgikus érzésem támadt, mert a ride-ok fele mintha a régi budapesti Vidámparkból jött volna ilyen messzire, de tényleg kábé pont ugyanaz volt a dodzsem, a centrifuga, a kidobós autók,  kis óriáskerék, satöbbi.

Azért mondjuk egy kicsit mérgelődtem, hogy stratégiailag tökéletes helyen, közvetlenül a bejáratnál elhelyeztek egy csúszdát, amelyen egy csúszás négy dollár volt (!), és mivel minden gyerek azt látja meg először, ezért azon mindenképp le kell csúszni... De mindegy, végül is összességében szerintem jót szórakoztunk, volt dodzsemezés, hullámvasút, és szerencsésen elkerültük az összes célbadobó, kacsavadászó és egyéb pénzlenyúlást. 

Ettünk funnel cake-et, amely nem a kürtős kalács, amit gondoltam, hanem egyfajta csurgatott fánk, de nem éreztük annyira magunkénak, úgyhogy kértünk rá jégkását illetve fagyit, na, az meg annyi volt egy scoop, mint nálunk négy gombóc. Alig birtuk megenni.

A hangulat mindenesetre jó volt, egyszer ilyet is kell próbálni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése