2011. május 17., kedd

Geralt-parti

EPIX!
Szóval tegnap a The Witcher 2: Assassins of Kings launch partyn voltam. Nagyon igényes volt, a PlayON kitett magáért. Piros karszalagot kaptam a bejáratnál, ezzel korlátlanul ehettem a finom szendvicseket és pogácsákat, valamint korlátlanul ihattam a bárból bármit a töményeken kívül. Rengeteg ismerős arc fogadott, jó volt látni a sok gamervilágban ismert embert, akiknek körében előfordultam. És persze megérkeztek lassan a csillogó szemű szörnyvadászok, akik a fődíj reményében jöttek el egy vetélkedő utolsó fordulójára. Engem ugyan egyáltalán nem lepett meg, hogy az átlag életkor bőven a PEGI által megjelölt 18 alatt volt, de azért a most 14 éves kissrácok, akik ugye a The Witcher 1 játék idején még 11 körül járhattak, kaptak némi fejcsóválást. De ami menő volt: simán akadtak gamer lányok is. Helyes, nevelni kell a következő generációt!
A parti elején egy remek videót láttunk, amelyből kiderült a nagy titok: a PlayON egyesült a nagy ellenféllel, az Antec-kel. Én ennek nagyon sok szempontból örülök, szerintem a piacnak és a játékosoknak is jót tesz majd. Remélem, a lokalizációs munkáknak is, hehe.
Aztán láthattunk egy órás bemutatót a játékból, amikor megláttam a főmenüt, majdnem sírva fakadtam. Fél évem van ebben a játékban, és bár mindent tudtam róla, kívülről fújom a walkthrough-t, látni sosem láttam magát a játékot - tegnapig. Onnantól azon drukkoltam, hogy az első tíz percben ne legyen észrevehető hiba a lokalizációban, mert akkor már rendben lesz a dolog. És nem volt, vagy csak már én vagyok túl elnéző a gyerekkel. :) Aztán párat poénkodtunk a meghívott, lokalizációban résztvevő kollégával, akik előre mondták a sorokat, mielőtt azok elhangzottak volna. Aztán beszélgettünk a nehézségekről. Aztán többen megkérdezték, hogy a Vajákot is én követtem-e el, és mindenkinek szépen megmondtam, hogy nem vállalom a felelősséget ezért a szóért.
Közben a szörnyvadászok kitöltöttek egy harminc kérdéses quizt, amelynek feleletválasztós kérdéseit én állítottam össze.
Witcher feleletválasztós quiz
Ennek kiértékelése után a hat legjobbat felhívták a színpadra, ahol stílusosan kockapókert kellett játszaniuk. Aki azt a kört megnyerte, az rámutathatott egy másik játékosra, akinek meg kellett válaszolnia egy kérdést. Mindenki csak egyszer ronthatott, ha másodjára nem tudott felelni, akkor kiesett.
Witcher pókeres quiz
A döntőbe bekerült egy lány is, Orsi, aki szinte azonnal elnyerte a közönség szimpátiáját. Az izgalom tetőpontra hágott, csak akkor hallatszott felhördülés innen-onnan, mikor a műsorvezető "Dzseralt"-nak ejtette a főszereplőt...
Végül a 23-ik kérdésig jutottak a döntősök (elismerem, lehetett volna randomizálni a kérdéseket, elég sok hasonló volt az elején, mert ugye sorba mentem a gondolataimmal), úgyhogy a maradék 17-et fel se tettük. De sebaj.
Orsi nyert: egy szép, farkasfejesen lefújt házban eléggé high-end hardverrel ellátott PC-t. Bence lett a második, megemlítem őt is, mert jól játszott, csak nehéz idegenben nyerni. :)

Arról, hogy milyen érzés volt látni annak a hatalmas munkának az eredményét, amit letettünk ezzel a partival az asztalra, illetve magát a folyamatot majd egy új postban mondom el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése