2011. augusztus 18., csütörtök

Hogy pozitívan induljon a nap

Van egy olyan oldal, hogy pozitivnap.hu. Az a lényege, hogy a gyilkosságokról, háborúról, sikkasztásról és effélékről nem ír, viszont minden más (semleges vagy pozitív) hírt tálal naprakészen, mint egy rendes hírportál. A teljes hitvallásuk is elolvasható a honlapon. Azt állítják, hogy a magyar média negatív beállítottságú, és a magyar emberek is pesszimisták, borúlátóak. Az oldal szerkesztői szerint ezen lehet változtatni, pozitív napkezdéssel és jól válogatott, de igaz hírekkel.

Az egész dolog persze vitatható, mert elvileg egy hírportálnak az lenne a dolga, hogy mindenről hírt adjon annak töltésétől függetlenül, a gyakorlatban azonban ez tényleg nem így van, tényleg túl sok az ölés, megcsalás, robbantás, stb., és az ember nem értesül a pozitívumokról - mivel az nem szenzáció.
Szóval egyfelől persze tisztában vagyok vele, hogy a kép nem teljes ezzel a hírportállal (tehát ha nagyon akarok, akkor utánanézek máshol), viszont másfelől azt hiszem, nem érdekel. Nekem tetszik a koncepció, és ezt fogom használni.

1 megjegyzés:

  1. a hirdetőkért (vagyis a profitért) folyó médiaháborúban egyre sokkolóbb hírek kellenek ahhoz hogy áttörjék az ingerküszöböt. Nagyanyáink még összecsapták a kezüket, ha a szomszéd Jenőt kupán vágták a szüreti bál után, mi meg vajas kenyeret majszolva végignézzük ahogy a jól sminkelt CNN-es riporternő drámai hangon suttogva megmutatja hol öltek meg a hutuk nemrég 800.000 tuszit. Aztán kimegyünk a konyhába és kenünk még egy kenyeret, de most mézzel.

    VálaszTörlés